Een drone met camera

Drones zijn niet alleen voor dure Hollywood producties en opdringerige paparazzi. Een simpele drone met camera kun je tegenwoordig al kopen voor onder de 100 euro. Hiermee kun je filmen en fotograferen vanuit de lucht. Een camera drone kun je in verschillende prijsklassen kopen, zo heb je leuke kleine mini drones met camera, maar ook professionele drones die je zelf nog naar wens kunt aanpassen. Ook is het bij sommige modellen mogelijk om een eigen camera, in de vorm van een Go Pro, op een drone te monteren. Zo bepaal je zelf de kwaliteit van de beelden.

Waar let je op als een drone met camera gaat kopen?

Voordat je overgaat tot het kopen van een nieuwe drone, is het verstandig om goed op een rijtje te zetten wat je er precies mee wilt gaan doen. Wil je leren om tegelijkertijd een drone te besturen en media te maken vanuit de lucht? Dan raden wij een beginners drone met camera aan, deze kun je bij ons bestellen voor tussen de €20 en €150. Als je beelden van zeer hoge kwaliteit wilt maken en een stabielere vliegervaring wilt hebben, is het verstandig om een prijscategorie hoger te kijken.

Naast het bepalen van je doel, het budget en de toepassing van de drone, moet je op de volgende zaken letten als je een drone met camera gaat kopen:

  • Manier waarop de media wordt opgeslagen (USB, livestream)
  • Manier van foto’s of films maken (automatisch, zelf op een knop drukken)
  • Kwaliteit van de camera
  • Mag je filmen/fotograferen op de plek waar jij dit van plan bent? (wetgeving) (https://www.droneman.nl/wetgeving/)

Mini drones met camera

Wat veel mensen niet weten, is dat een drone waarop een camera is gemonteerd, of in zit verwerkt, helemaal niet groot of duur hoeft te zijn. Zo zijn er zeer goede drones te vinden voor onder de honderd euro, waarmee je toch op HD kunt filmen en foto’s kunt maken. Zo past bijvoorbeeld de zeer populaire Hubsan X4 V2 H107C (https://www.droneman.nl/product/hubsan-x4-v2-h107c/) in de palm van je handen, maar is toch in staat om de meest prachtige beelden te maken. Daarnaast zijn er nog verschillende compacte drones waar je mee kunt filmen en fotograferen vanuit de lucht. Het leuke van dit soort drones, is dat ze vaak ook erg geschikt zijn om zowel binnen als buiten mee te vliegen.

Professionele drones met camera

Jaloers op alle mooie beelden, gemaakt door drones, die je dikwijls op YouTube, Vimeo en DailyMotion tegenkomt? Wij ook! Deze beelden zijn gemaakt door professionele drones (en getrainde dronepiloten). Ook voor de ‘normale’ consument zijn dit soort drones te koop. Je hoeft hier niet altijd diep in de buidel voor te tasten. Er zijn namelijk ook instapmodellen te koop, waar je zelf een camera aan kunt bevestigen. Hierbij kun je denken aan een Go Pro camera, of een andere geschikte action cam. Natuurlijk zijn er ook kant-en-klare modellen te koop met ingebouwde camera, waarmee je beelden maakt op de allerhoogste kwaliteit. Zo kun je zelf ook de mooiste jaloersmakende beelden uploaden en streamen.

Advies bij het kopen

Drones voor consumenten zijn relatief nieuw en nemen alleen maar in populariteit toe. Een geschikte drone voor jouw doel uitkiezen kan nog best lastig zijn. Op ons hoofdkantoor zijn experts aanwezig, die al jouw vragen kunnen beantwoorden en advies kunnen geven over welke drones geschikt zijn voor jouw doel. Neem gerust eens contact met ons op via; info [at] droneman.nl, of via (020) 893 4113.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *