De WLtoys V333N: Een Echte Alleskunner

Wij hebben het populaire V333N van het merk WLtoys onder de loep genomen. De WLtoys V333N drone beschikt over een barometer en een 720p HD camera. Door de ingebouwde barometer vlieg je stabieler en is het mogelijk automatisch te landen en op te stijgen. Vooral voor beginners is dit een handige functie. Deze alleskunner hoort op dit moment dan ook bij de top drones voor beginners in zijn prijsklasse.

Het model

De WLtoys V333N oogt robuust. Door zijn vorm en beschermranden valt deze drone in de smaak bij beginners. Veel startende drone vliegers zijn namelijk onzeker en hebben hun drone niet altijd onder controle. Het is dan ook een fijn idee dat de draaiende propellers zijn afgeschermd tijdens het vliegen. Hierdoor beperk je schade aan objecten, maar ook de propellers gaan dankzij de beschermranden veel langer mee.

Beeldkwaliteit

Met een bereik tot wel 100 meter in combinatie met de 720p HD camera kun je ontzettend mooie beelden schieten. Wij hebben op een koude dag met rustige weersomstandigheden zonder enige moeite prachtige plaatjes geschoten. Er stond wel een klein windje, maar hier leek de V333N nauwelijks last van te hebben. Naderhand hebben we de beelden bekeken op een groot tv scherm en ook hier was het beeld op 80 meter hoogte stabiel. Houd er wel rekening mee dat er geen gimbal of stabilisator in deze camera zit verwerkt. De beelden zijn later nog wel digitaal te stabiliseren met speciale software, maar dit was in ons geval niet nodig.

Het voorbereiden voor de eerste vlucht

Als je geen ervaring hebt met het besturen van een drone, raden we je aan om met dit model buiten te beginnen. Zoek een open plek op waar weinig bomen en uiteraard geen verkeer te vinden is. Je drone laten opstijgen op een zachte ondergrond is belangrijk. Je zult de eerste paar keer waarschijnlijk geen perfecte landing maken, maar geen zorgen, deze drone kan tegen een stootje. Zorg dat de accu van de V333N helemaal is opgeladen en plaats deze in de drone. Na het aansluiten van de accu beginnen de led lichtjes te knipperen. Nu is het tijd om je afstandbediening, ook wel transmitter genoemd, aan te zetten. Als de drone en de transmitter zijn ingeschakeld zul je deze apparaten nog met elkaar moeten koppelen. Dit is erg simpel. Beweeg de linker joystick naar boven en direct weer naar beneden. Na het horen van de hoge toon is je drone gekoppeld.

Kalibreren

Voor elke vlucht raden we je aan je drone te kalibreren. Dit zorgt voor een optimaal stabiele vlucht. Aan de rechter onderkant van de transmitter vind je 3 zilveren knoppen. De bovenste van de 3 geeft de aanduiding 100%. Activeer deze modus door eenmaal op de knop te drukken. Nu is de drone in staat zichzelf te kalibreren. Je doet dit door de twee joysticks beide tegelijkertijd naar de linkeronderhoek te bewegen. Houd deze positie ongeveer 5 seconden vast totdat de led lichtjes snel beginnen te knipperen. Laat de joysticks weer los en je drone is gekalibreerd. LET OP: Vergeet niet je drone weer terug op de 40% modus te zetten. Je doet dit door de linker bovenste zilveren knop eenmaal in te drukken.

De eerste vlucht

Nu kan het dan eindelijk beginnen! Start de motoren door beiden joysticks tegelijkertijd naar de buitenste onderhoeken te bewegen. Houd deze positite een aantal seconden vast totdat de motoren beginnen te draaien. Met de linker joystick bepaal je de hoogte van de drone en met de rechter beweeg je de drone naar links, rechts, voor en achter. Om vervolgens de motoren weer uit te schakelen beweeg de linker joystick helemaal naar beneden. Houd deze vast totdat de motoren stoppen met draaien. Zorg wel dat je drone dan al netjes op de grond staat.

Automatisch opstijgen en landen

Om je drone automatisch op te laten stijgen tot ongeveer 1 meter hoogte, dien je beide joysticks naar de binnenste onderhoeken te bewegen. Houd deze positie ongeveer een seconde vast en je drone zal opstijgen tot een hoogte van ongeveer 1 meter. Om de drone vervolgens weer automatisch te laten landen gebruik dan de middelste zilveren knop aan de rechterkant van de transmitter. Houd deze ingedrukt tot de drone weer op de grond staat en de motoren zijn gestopt met draaien.

Wij hebben ontzettend veel plezier gehad met het testen van deze drone. We denken dan ook dat dit het ideale instapmodel is voor startende drone vliegers. Met de 720p HD camera en de automatisch opstijgen/landen functie ben je gegarandeerd van veel vliegplezier.

Bekijk de WLtoys V333N drone hier

Een drone of VR bril bedrukken?

VR brillen zijn tegenwoordig zeer gewilde gadgets. Met zo’n bril kunt u even ontsnappen aan de werkelijkheid. Loop rond in New York of waan je in een dierentuin. Met een VR bril kan het allemaal.

Als u op zoek bent naar een uniek en origineel cadeau, dan is een VR bril met opdruk wellicht iets voor u. Het laten bedrukken van een VR bril kan al tegen een zeer betaalbare prijs bij onze collega’s van VRMan.nl.a

Maak de bril 100% uniek met een bedrijfslogo of zelfgekozen opdruk en verras klanten, relaties of werknemers van uw bedrijf of organisatie.

De levertijd bedraagt slechts enkele weken. Lang wachten op een uniek bedrukte VR bril is dus niet nodig. Wellicht bent u benieuwd naar de kwaliteit van de bedrukking. VRMan maakt gebruik van de nieuwste Google cardboard versie. Deze brillen zijn van karton en kunnen in een handomdraai in elkaar worden gezet.

Daarnaast is er uiteraard de mogelijkheid om een smartphone in de bril te plaatsen. Groot voordeel is dat bijna elk type smartphone in de VR bril past. Het is dan ook het perfecte cadeau voor 2017. De bedrukking zelf vindt plaats in een zelfgekozen tekst, in full colour. De bedrukking zorgt voor een frisse en moderne uitstraling die veel mensen zal verassen.

Naast VR brillen kunt u ook drones laten bedrukken. Een drone met unieke tekst of logo is natuurlijk ook een prachtig cadeau. De tekst die op de drone gedrukt wordt kunt u helemaal zelf bepalen. Ook voor het bedrukken van een drone geldt hetzelfde als voor een VR bril bedrukking. Wilt u meer informatie over het bedrukken van een drone of VR bril? Neem dan vrijblijvend contact met ons op via een van onderstaande pagina’s:

https://www.vrman.nl/een-vr-bril-bedrukken-met-logo

https://www.droneman.nl/drone-bedrukken-of-bestickeren/

 

 

 

Drone verzekeren? Alle informatie over een goede drone verzekering

IMG_3256

Grote verzekeringsmaatschappijen zien drones veelal als simpele modelvliegtuigen. Een drone die je vliegt als hobby is voor een aantal dingen vaak wel verzekerd, maar dit is wel afhankelijk van de polisvoorwaarden van de verzekeraar waar jij jouw aansprakelijkheidsverzekering hebt lopen. Drones die je professioneel vliegt en drones zwaarder dan 20 kilo vallen vrijwel nooit onder een aansprakelijkheidsverzekering. Waar moet je op letten als je een drone wilt verzekeren en is een droneverzekering verplicht?

Moet je een droneverzekering afsluiten?
Een droneverzekering is niet in alle gevallen verplicht, maar het kabinet is op het moment bezig om de regels omtrent verzekeringen en drones te vernieuwen en –waar nodig- te verbeteren. Er wordt nu een onderscheid gemaakt tussen beroepsmatig en recreatief gebruik. Als je van plan bent om met professionele/commerciële doeleinden te gaan vliegen, ben je verplicht om een speciale verzekering af te sluiten en vergunningen aan te vragen.

In 2014 heet de Bond van Verzekeraars een aantal richtlijnen uiteengezet:

 • Bij de regelgeving wordt onderscheid gemaakt tussen beroepsmatig en recreatief gebruik
 • Er zijn strenge regels voor beroepsmatig gebruik van drones
 • Bij beroepsmatig gebruik moet verplicht een vergunning aangevraagd worden
 • Bij beroepsmatig gebruik moet verplicht een speciale verzekering worden afgesloten
 • Als bij particulier gebruik schade wordt veroorzaakt is het mogelijk dat de schade gedekt wordt onder een aansprakelijkheidsverzekering
 • Het is nooit toegestaan om met een drone boven verbouwing te vliegen

Let op: Dit is geen juridisch advies. Informeer bij het afsluiten van een droneverzekering altijd bij de verzekeraar.

Recreatief gebruik
Vlieg je met jouw drone puur voor het plezier, is het alleen een hobby en verdien je er geen geld mee? Dan val je volgens de huidige wetgeving onder recreatief gebruik. Het is dan van groot belang dat je jouw polis van de aansprakelijkheidsverzekering nakijkt. Het is bijvoorbeeld bijzonder vervelend als je aan het vliegen bent, je de controle verliest en de drone schade maakt aan andermans bezit of iemand verwond. Vaak worden drones – in de polis ook wel modelvliegtuig genoemd – gedekt als de drone niet zwaarder is dan 20 of 25 kilo. Dit is echter wel sterk afhankelijk van jouw polis en verzekeraar. Kijk het dus goed na voordat je gaat vliegen!

Droneverzekering bij beroepsmatig gebruik
Als je ingehuurd wordt om bijvoorbeeld foto’s en video’s vanuit de lucht te maken met jouw drone of je verkoopt media gemaakt met jouw drone, dan is een verzekering altijd verplicht. Een aansprakelijkheidsverzekering alleen is dan zeker niet voldoende. Je hebt de keuze uit drie soorten verzekeringen, waarvan de eerste twee in de meeste gevallen verplicht zijn:

Aansprakelijkheidsverzekering
Net als bij recreatief gebruik kan de schade die jij met een drone veroorzaakt aan derden, verzekerd zijn via een aansprakelijkheidsverzekering. Kijk hiervoor de bestaande polis bij jouw verzekeraar goed na.

Cascoverzekering
Ook is het mogelijk om schade die jouw drone zelf oploopt te laten dekken middels een verzekering. De cascoverzekering kost vaak een percentage van het aankoopbedrag van de drone. Dit percentage is bij iedere verzekeraar verschillend, maar ligt –over het algemeen- tussen de 5% en 15%.

Transportverzekering
Een transportverzekering kan je apart afsluiten. Deze verzekering dekt –bijna- alle schade aan de drone dat ontstaat tijdens het vervoeren van de drone. Handig als je bijvoorbeeld als bedrijf wordt ingehuurd om te filmen op locatie in binnen- en buitenland.

Schade door ingehuurd bedrijf
Als je zelf niet in het bezit bent van een drone om video’s en foto’s te maken en je gaat gebruik maken van een bedrijf die deze service biedt, is het verstandig om bij het bedrijf na te vragen hoe zij verzekerd zijn. Jouw verzekering dekt namelijk niet de eventuele schade die het ingehuurde bedrijf maakt.

Waar een verzekering afsluiten?
Voordat je een verzekering voor jouw drone gaat afsluiten, is het verstandig om een aantal verzekeraars te vergelijken en jouw huidige polis te raadplegen. In de huidige polis moet je zoeken naar de aansprakelijkheidsverzekering en het (sub)kopje ‘modelvliegtuigen’. Omdat het verzekeren van een drone een vrij nieuw begrip is, zitten er nog hele grote verschillen qua bedragen tussen de verzekeraars. Vergelijk dus goed alle verzekeringsplannen en de benodigde dekkingen. Als je bijvoorbeeld alleen in jouw woonplaats professioneel gaat vliegen met een drone, is een dekking voor transport vaak een overbodige maandelijkse uitgave.

no-fly-zoneStappenplan verzekering voor een drone afsluiten

 1. Bepaal of je recreatief of beroepsmatig wil gaan vliegen
 2. Bekijk wat voor dekking jouw huidige aansprakelijkheidsverzekering heeft voor drones of modelvliegtuigen
 3. Sluit eventueel een nieuwe aansprakelijkheidsverzekering af als de dekking ontbreekt. (aan te raden voor zowel beroepsmatig als recreatief gebruik).
 4. Bij professioneel gebruik: Vergelijk verschillende aanbieders van droneverzekeringen en sluit een verzekering af die aan jouw wensen voldoet.
 5. Houdt je aan de regels tijdens het vliegen en vlieg niet binnen “no-fly zones” om altijd verzekerd te zijn.

In de spotlight: drone bedrijf Hubsan

hubsanWereldwijd worden er honderdduizenden drones van het merk Hubsan verkocht. Zo ook bij ons. Toch is het een vrij onbekend bedrijf voor veel mensen. De meeste mensen zullen misschien alleen maar het bedrijf DJI, de grootste speler op het gebied van drones, kennen. Omdat Hubsan ook een zeer populair en belangrijk bedrijf is, nemen wij een kijkje bij dit drone bedrijf. We proberen de veelgestelde vragen te beantwoorden zoals: Waar komen drones van dit bedrijf vandaan? Naar welke Hubsan drones kijken wij erg uit in de toekomst en welke Hubsan drones zijn het populairste?

Geschiedenis

Voordat wij in de toekomst van Hubsan gaan kijken, is het zeker de moeite waard om ook even in de geschiedenis te duiken van dit bedrijf. Shenzhen Hubsan Technology Company is in 2012 opgericht in de Shenzhen, een mega-stad in China. Dit uitgestrekte gebied staat bomvol met bedrijven die zich richten op onder andere consumentenelektronica, waar ook drones onder vallen. Dit gebied wordt daarom ook vergeleken met het soortgelijke gebied Silicon Valley (het thuis van onder andere Google, Facebook en eBay) in Amerika. Hubsan richt zich sinds de oprichting, volgens eigen zeggen, op vernieuwing, innovatie en wil graag trendbepalend zijn. In 2011 heeft Hubsan al meer dan 30 jonge ingenieurs in dienst, en een fabriek van duizend vierkante meter met 500 werknemers. In 2015 zijn er al meer dan 100 ingenieurs hard aan het werk bij Hubsan om de beste drones en andere elektronische hobbyspullen uit te vinden en te ontwerpen. Ze maken nog steeds gebruik van dezelfde fabriek in Tangxia Town, Dongguan.

Populaire modellen

Hubsan X4 serie
De meest populaire drones van Hubsan komen uit de X4 serie. Deze drones zijn door meerdere experts en nieuwswebsites uitgeroepen als beste drone voor beginners. Voornamelijk de Hubsan X4 H107C en H107D blinken uit de rapporten. Vooral de prijs (onder de 70 euro), de kwaliteit van de camera, de vriendelijke besturing en de kwaliteit worden overal geroemd. De X4 drones zijn in 2015 ook de meest verkochte van dit merk.

H107L
De H107L (https://www.droneman.nl/drone/hubsan-x4-v2-h107l/) is in twee versies uitgebracht. De eerste versie leverde al veel lovende recensies op. V2 van deze Hubsan drone is echter nog veel beter en stabieler. De drone is niet uitgerust met camera, maar dat mag de pret zeker niet drukken. De drone is ideaal voor beginners en heeft een afstandsbediening, die je in meerdere standen (beginner tot expert) kunt zetten. Deze drone wordt vaak als cadeau gegeven voor speciale gelegenheden en is wellicht wel het populairste model van Hubsan ooit.

hubsan-fpvFPV-drones
Hubsan brengt drones vaak in een serie uit. Ze zorgen ervoor dat de basis van een drone erg goed is en bouwen voor de andere modellen in de serie allemaal nieuwe snufjes in. Hubsan maakt voor meerdere modellen binnen series ook gebruik van de FPV techniek. Je vliegt deze drones op eerstepersoonsperspectief. Zo lijkt het net alsof je zelf in de cockpit van de drone zit. Bij dit soort drones zit er een scherm in de afstandsbediening, zoals bij de Hubsan H107D FPV drone (https://www.droneman.nl/fpv-drone/hubsan-h107d/) het geval is.

Micro Drones
Alhoewel Hubsan zich ook richt op grotere drones en in de toekomst op professionele drones, zijn voornamelijk de kleinere micro en Nano drones het meest populair. Deze drones zijn klein, licht en erg handzaam. De kleinere drones van Hubsan zijn compact en gemaakt van stevig materiaal. Hierdoor zijn ze erg robuust en duurzaam en daardoor een favoriet bij de consument.

Camera drones van Hubsan
Naast de goedkope drones van Hubsan waarmee je goed kunt oefenen met het besturen van een drone, zijn de modellen met een ingebouwde camera erg populair. Vooral de H107L, H107C en zijn erg populair. Al deze modellen hebben een ingebouwde camera. Erg knap gezien het formaat van de drone. Alle ingebouwde camera’s filmen op 720p of hoger.

Herkenbaarheid van het merk

Hubsan blinkt al sinds de oprichting uit in het gebruiksgemak van de drones. Alle drones hebben een speciaal ontworpen afstandsbediening, waarmee je de drone in meerdere standen kunt zetten. Deze standen gaan van beginner tot expert. In de eerste stand krijg je veel hulp tijdens het vliegen, om zo de drone te leren besturen zonder ongelukken te maken. In de hogere standen kun je meer trucjes en stunts uithalen met de drone, maar zal je zelf veel meer moeten corrigeren tijdens het vliegen. Naast het geweldige gebruiksgemak zijn de drones ook erg duurzaam. Ook een groot voordeel en kenmerkend voor drones van Hubsan is het nabestellen van kleine onderdelen. Je kunt zeer gemakkelijk zelf (of met hulp van instructievideo’s) een Hubsan drone repareren. De goedkope -onderdelen kun je zelf gemakkelijk nabestellen bij diverse webwinkels en de officiële winkels.

Een kijkje in de toekomst.

Hubsan heeft in een nieuwsbericht beloofd door te gaan met het ontwikkelen van goedkope drones voor consumenten van hoge kwaliteit. Daarnaast gaan zij zich ook meer richten op het ontwikkelen van professionelere drones. Zo zijn de Hubsan X4 H501S en de H501S Brushless in 2016 te koop in onder andere Nederland en België. Deze drones hebben een langere vliegtijd (meer dan 20 minuten) per batterij, komen automatisch naar je terug als je op een knop drukt, hebben een ingebouwde slimme GPS functie, kunnen jou volgen als je bijvoorbeeld aan het wandelen of fietsen bent en zijn nog gemakkelijker om te besturen. Wij kijken in ieder geval uit naar de nieuwste drones van Hubsan, maar tot die tijd is het zeker geen straf om met de X4 modellen te vliegen!

H501S

Goedkope drone kopen met camera

Goedkope drone kopen met camera

Vliegen door de lucht en stunten met een drone is natuurlijk erg leuk, maar nog leuker is het om vette beelden vanuit de lucht te maken. Je beslist zelf waar jouw drone naartoe vliegt en waar je beelden van wilt maken. Wil je bijvoorbeeld een gave selfie vanuit de lucht maken of een mooi natuurgebied van boven filmen? Dat is mogelijk met een drone met camera. Je kunt dit soort drones kopen in verschillende prijsklassen. Wij hebben een aantal zeer goede drones met camera op een rij gezet, van goedkoop naar duur. Dit betekent overigens niet dat de goedkoopste drone slecht is. Je zal echt verstelt staan van de kwaliteit die de goedkopere camera drones hebben te bieden!

Drone met camera

De populairste drones hebben vrijwel allemaal een ingebouwde camera. Ook zijn er drones waar je zelf een camera naar keuze kunt plaatsen. Dit soort drones vallen vaak wel in een hogere prijsklasse. Met een camera drone kun je filmen en foto’s maken vanuit de lucht. Je ziet filmpjes gemaakt door drones steeds vaker verschijnen op videowebsites zoals YouTube en Vimeo. Fabrikanten bouwen allerlei soorten camera’s in hun drones. Let daarom goed op de specificaties als je een drone wilt gaan kopen. De onderstaande drones zijn zeer geschikt als

Hubsan X4

Bij ons is de kleine Hubsan X4 één van de grote favorieten. Dit is een van de goedkoopste drones, met daarin een camera van hoge kwaliteit, van dit moment. De X4 met camera is erg snel, heeft LED-verlichting voor als je in het donker wilt vliegen en laat zich makkelijk besturen. De camera maakt beelden op 720p. De Hubsan X4 is het goedkoopste model uit de lijst, maar doet zeker niet onder voor de meeste andere drones

JJRC H12C

Voor iets meer geld dan de Hubsan X4, kun je de geweldige JJRC H12C kopen. Deze drone is uitgerust met een aantal gave functies, zoals de Headless mode en Return Mode. Dankzij de eerste modus hoef je, tijdens het vliegen, niet meer op te letten waar de voor- of achterkant zich bevindt. Dankzij de Return Mode vliegt de drone, met een simpele druk op de knop, weer naar jou toe. De JJRC H12C is uitgerust met een 5 megapixels camera en maakt beelden op 720p.

 

Syma X8C

Het bedrijf Syma maakt al jaren drones van hoge kwaliteit. De X8C versie is een van de populairste modellen van dit bedrijf. De drone heeft speciale bescherming om de propellers heen, waardoor dit een zeer geschikte drone voor zowel gevorderden als beginners is. De drone heeft een ingebouwde 2 megapixels camera en maakt beelden op 720p. Vlieg je de drone stuk? Dan kun je deze makkelijk zelf repareren met goedkope reserveonderdelen.

Parrot AR Drone 2.0

Parrot heeft met de AR Drone serie goud in handen. Deze drones komen steevast in de lijstjes met bestverkochte drones voor. De AR Drone 2.0 is een verbeterde versie van de succesvolle 1.0 drone. Voornamelijk de kwaliteit van de camera is enorm vooruit gegaan. Je maakt video’s op HD formaat op 720p met 30 frames per seconde.

Lily drone

’s Werelds eerste drone die je gewoon in de lucht kan gooien, zonder je druk te maken over de besturing. De Lily drone komt in 2016 op de markt in Nederland. Nadat je Lily in de lucht hebt gegooid, volgt deze jou. Natuurlijk kun je veel instellingen, zoals de afstand en hoeveelheid foto’s of lengte video, gewoon zelf nog instellen.

Lily

Een drone kopen als sinterklaas of kerstcadeau? Hier is waar je op moet letten!

De tijd waarin kinderen gelukkig waren met een zakje knikkers onder de kerstboom, verpakt met cadeaupapier met daarop hun naam, lijkt voorbij te zijn. Ook als sinterklaas een speelgoedauto meeneemt in de zak, lijkt dit niet meer te voldoen aan de wensen van het kind. Een leuk en origineel cadeau voor een kind kopen is erg lastig geworden. Kinderen willen steeds vaker de nieuwste gadgets hebben, waar jijzelf wellicht geen verstand van hebt. Zo is bijvoorbeeld een drone tegenwoordig erg gewild. Een drone is een zeer origineel, leuk en spannend cadeau voor jong en oud. Waar moet je op letten als je een drone wilt kopen als sinterklaas- of kerstcadeau?

Leeftijd
Het belangrijkste punt waar je op moet letten bij de aanschaf van een drone als cadeau voor kerst of sinterklaas, is de leeftijd van de persoon waar je het cadeau aan gaat geven. Niet elke drone is voor alle leeftijden geschikt. Veel drones zijn alleen geschikt voor kinderen ouder dan 12 jaar. Gelukkig zijn er ook uitzonderingen! Zo zijn er drones op de markt die geschikt zijn voor kinderen vanaf 3 of 4 jaar. Dit zijn nog niet echt volwaardige drones, maar kunnen prima vliegen door de lucht. Een gegarandeerd succescadeau dus! Is de persoon aan wie je de drone cadeau wilt geven al ouder, dan moet je letten op de onderstaande punten.

Soort drone
In de wondere wereld van drones zijn er honderden soorten en typen drones te vinden. De juiste drone uitzoeken kan een lastige zoektocht blijken. Helemaal als je deze als cadeau weg wilt geven.

Mini Drone
Dit soort drones zijn tegenwoordig het meest populair. Ze zijn klein en makkelijk te besturen. Daarnaast kun je ze al kopen voor een zacht prijsje. Mini Drones zijn ideaal voor beginners en vormen ook een zeer leuk cadeau voor mensen die al een drone hebben.

Parrot Drones
Drones van het merk Parrot zijn wereldberoemd. Dit Franse merk maakt, naast professionele drones, ook kindvriendelijke drones. Zo hebben zij bijvoorbeeld de Parrot Rolling Spider en de Parrot Jumping Sumo gemaakt. Dit zijn drones geschikt voor kinderen en volwassenen, waarmee je gegarandeerd veel plezier gaat beleven.

UFO drones
Dit type is het meest kindvriendelijk en geschikt voor kinderen ouder dan drie jaar. Als je niet weet wat voor drone je als cadeau wilt geven, dan zit je met een UFO-drone altijd goed. Ze hebben vaak niet vier propellers, maar worden aangedreven door een enkele propeller. De besturing is ook iets aangepast ten opzichte van normale drones. Het is een stuk kindervriendelijker en makkelijker in gebruik.

Prijs
Drones kun je kopen in verschillende prijsklassen. Hetzelfde geldt voor een cadeau voor sinterklaas en kerst. Wij begrijpen dat je graag iemand wilt verwennen met een duur en mooi cadeau, maar met een drone moet je toch oppassen. Het duurt altijd even voordat je de besturing onder de knie hebt. Het is zonde als je een dure drone binnen enkele vluchten kapot wordt gevlogen. Geef daarom een beginner een leuk instapmodel zoals de Cheerson CX-10.

Veiligheid
Wie een drone bezit, heeft verantwoordelijkheid. Er zitten namelijk veel regels aan het vliegen met een drone. Geef je een drone cadeau aan een kind? Dan is het verstandig om te vermelden wat de regels zijn en dat je het beste onder begeleiding kunt vliegen.

Parrot Bebop: Professionele drone voor een zacht prijsje

Wat is de Parrot Bebop?

De Parrot Bebop drone is gemaakt door het Franse bedrijf Parrot. Deze compacte drone, met een 14 megapixel camera in zijn neus, is compacter dan de meeste drones van vergelijkbare kwaliteit. Er zijn twee versies van de Bebop drone verkrijgbaar: een goedkope versie, die je met een tablet of smartphone moet besturen, en een duurdere versie met een grote afstandsbediening. Deze controller is voorzien van grote knoppen, joysticks, antenne voor beter bereik en een groot scherm. Als je uitgeoefend bent met je eerste goedkopere drone, is de Bebop drone wellicht een goede koop voor jou. Bekijk de Parrot Bebop hier.

Design

Vergeleken met de populaire DJI drones, is deze drone kleiner en minder zwaar. De Parrot Bebop is erg compact en gemaakt van sterke, maar toch flexibele, materialen. De 14 megapixel camera is in de neus van het voertuig verwerkt. Vergeleken met andere drones, waar de camera doorgaans aan de onderkant is verwerkt, ziet deze drone er qua desing een stuk strakker uit.

Bediening

Smartphone of tablet
Alle drones van het Franse bedrijf Parrot zijn ontworpen om te worden gevlogen met de FreeFlight applicatie. Deze kun je gratis downloaden voor op de meeste smartphones en tablets. Tip: Check voor de aanschaf even goed of jouw type telefoon of tablet geschikt is voor de applicatie. Je kunt de drone, na het downloaden van de app, besturen. Dit doe je met de virtuele joysticks die op je scherm verschijnen of door je telefoon te kantelen in de richting waar je heen wilt vliegen. In de applicatie kun je ook foto’s/video’s maken en beelden die de drone maakt live streamen.

Skycontroller
De duurdere versie van de Parrot Bebop wordt geleverd met een speciale controller. De basis van de besturing komt op hetzelfde neer als met een telefoon. In de Skycontroller is namelijk een Android tablet gezet waar je alle beelden, die de drone tijdens het vliegen maakt, direct kunt bekijken. Besturen doe je echter door middel van de joysticks op de controller zelf. Dankzij de WiFi antenne is het bereik tussen de Bebop en controller 2 kilometer, waar je zonder de speciale controller binnen de 300 meter moet blijven.

Skycontroller met FPV-bril
Als je in bezit bent van de grote controller kun je, via de HDMI-poort, een First Person View-bril aansluiten. Als je deze bril opzet zie je alle beelden die jouw drone maakt live door de bril. Het lijkt zo net alsof je zelf in de cockpit zit. Brillen die geschikt zijn om aan te sluiten op de controller zijn onder andere de Sony FPV en Zeiss Cinemizer.

Camera en beeldkwaliteit

In de neus van de Bebop zit een geweldige 14 megapixel camera. Hiermee kun je ook op full HD 1080p filmen. De lens heeft een groot bereik (180 graden). De kwaliteit van de foto’s en video’s is zeer goed en doet weinig onder voor drones uit een duurder segment. Een nadeel is wel dat je eerst moet beschikken over wat vliegervaring voordat je snel foto’s vanuit alle hoeken kunt maken. Je moet de drone eerst omdraaien voordat je aan de andere kant een foto kunt maken.

Batterijduur en oplaadtijd

Als wij een drone testen, testen wij direct hoe lang het duurt om een accu volledig op te laden. De accu van de Bebop drone was binnen een uur klaar om gebruikt te worden. Nadat de accu was opgeladen, konden wij er tussen de 10 en 12 minuten mee vliegen. Als je echter op hoge snelheid door de lucht aan het vliegen bent, kan het zijn dat je er slechts 9 á 10 minuten vliegtijd uithaalt.

Op het display van de Skycontroller of in de FreeFlight App, zie je netjes wanneer de batterij bijna leeg is. Als de Parrot drone zo goed als leeg is, landt deze automatisch. Hiermee kunnen ongelukken worden voorkomen.

Is de Bebop geschikt voor beginners?

Het opstijgen en landen kun je doen door middel van een simpele druk op de knop. De drone blijft daarna stabiel in de lucht hangen. Als je een goedkopere drone bent gewend, zul je merken dat het vliegen met de Bebop een stuk stabieler gaat. Toch duurt het even voordat je alle aspecten onder de knie hebt. Het is op het begin nog vrij lastig om de drone naar een bepaald punt toe te vliegen en tegelijkertijd foto’s te maken. Voordeel is wel dat de drone erg compact en flexibel is. Parrot heeft de Bebop voorzien van zo min mogelijk onderdelen. Hierdoor kun je vrij goedkoop de drone repareren als er iets mis is. Onderdelen kun je goedkoop via internet nabestellen.

Voor- en nadelen

Voordelen

 • Hoge kwaliteit camera
 • Automatisch landen als de accu bijna leeg is
 • Zeer stabiele vlucht
 • Reserveonderdelen zijn goedkoop en makkelijk zelf te vervangen

Nadelen

 • Geen 360 graden camera.
 • Maximaal 12 minuten vliegduur (met een reserve accu verdubbel je deze tijd wel)
 • Besturing onder de knie krijgen kan even duren

Wilt u meer informatie over de Parrot Bebop ontvangen? Neem dan contact met ons op: info [at] droneman.nl of via het telefoonnummer: (020) 893 4113

Een drone met camera

Drones zijn niet alleen voor dure Hollywood producties en opdringerige paparazzi. Een simpele drone met camera kun je tegenwoordig al kopen voor onder de 100 euro. Hiermee kun je filmen en fotograferen vanuit de lucht. Een camera drone kun je in verschillende prijsklassen kopen, zo heb je leuke kleine mini drones met camera, maar ook professionele drones die je zelf nog naar wens kunt aanpassen. Ook is het bij sommige modellen mogelijk om een eigen camera, in de vorm van een Go Pro, op een drone te monteren. Zo bepaal je zelf de kwaliteit van de beelden.

Waar let je op als een drone met camera gaat kopen?

Voordat je overgaat tot het kopen van een nieuwe drone, is het verstandig om goed op een rijtje te zetten wat je er precies mee wilt gaan doen. Wil je leren om tegelijkertijd een drone te besturen en media te maken vanuit de lucht? Dan raden wij een beginners drone met camera aan, deze kun je bij ons bestellen voor tussen de €20 en €150. Als je beelden van zeer hoge kwaliteit wilt maken en een stabielere vliegervaring wilt hebben, is het verstandig om een prijscategorie hoger te kijken.

Naast het bepalen van je doel, het budget en de toepassing van de drone, moet je op de volgende zaken letten als je een drone met camera gaat kopen:

 • Manier waarop de media wordt opgeslagen (USB, livestream)
 • Manier van foto’s of films maken (automatisch, zelf op een knop drukken)
 • Kwaliteit van de camera
 • Mag je filmen/fotograferen op de plek waar jij dit van plan bent? (wetgeving) (https://www.droneman.nl/wetgeving/)

Mini drones met camera

Wat veel mensen niet weten, is dat een drone waarop een camera is gemonteerd, of in zit verwerkt, helemaal niet groot of duur hoeft te zijn. Zo zijn er zeer goede drones te vinden voor onder de honderd euro, waarmee je toch op HD kunt filmen en foto’s kunt maken. Zo past bijvoorbeeld de zeer populaire Hubsan X4 V2 H107C (https://www.droneman.nl/product/hubsan-x4-v2-h107c/) in de palm van je handen, maar is toch in staat om de meest prachtige beelden te maken. Daarnaast zijn er nog verschillende compacte drones waar je mee kunt filmen en fotograferen vanuit de lucht. Het leuke van dit soort drones, is dat ze vaak ook erg geschikt zijn om zowel binnen als buiten mee te vliegen.

Professionele drones met camera

Jaloers op alle mooie beelden, gemaakt door drones, die je dikwijls op YouTube, Vimeo en DailyMotion tegenkomt? Wij ook! Deze beelden zijn gemaakt door professionele drones (en getrainde dronepiloten). Ook voor de ‘normale’ consument zijn dit soort drones te koop. Je hoeft hier niet altijd diep in de buidel voor te tasten. Er zijn namelijk ook instapmodellen te koop, waar je zelf een camera aan kunt bevestigen. Hierbij kun je denken aan een Go Pro camera, of een andere geschikte action cam. Natuurlijk zijn er ook kant-en-klare modellen te koop met ingebouwde camera, waarmee je beelden maakt op de allerhoogste kwaliteit. Zo kun je zelf ook de mooiste jaloersmakende beelden uploaden en streamen.

Advies bij het kopen

Drones voor consumenten zijn relatief nieuw en nemen alleen maar in populariteit toe. Een geschikte drone voor jouw doel uitkiezen kan nog best lastig zijn. Op ons hoofdkantoor zijn experts aanwezig, die al jouw vragen kunnen beantwoorden en advies kunnen geven over welke drones geschikt zijn voor jouw doel. Neem gerust eens contact met ons op via; info [at] droneman.nl, of via (020) 893 4113.

Een FPV drone kopen: Racen, vliegen en besturen

Je hoort steeds vaker dat mensen FPV aan het vliegen zijn met een drone, en vaak deze manier van vliegen verkiezen boven de traditionele manier. Op verschillende plekken ter wereld worden zelfs races georganiseerd met speciale FPV drones. De afkorting FPV staat voor “First Person View” of soms ook voor “First Person Video”. Als iemand tegen je zegt dat hij FPV vliegt, betekent dit dat hij vanuit eerstepersoonsperspectief aan het vliegen is. Op de drone is dan een kleine camera gemonteerd met een zender. Deze zender streamt de beelden, die de drone maakt, live naar een controller of speciale bril. Zo zie je tijdens het vliegen precies wat jouw drone ook ‘ziet’.

Bekijk hier al onze FPV drones

Toepassingen
Uit eerstepersoonsperspectief vliegen is aan het begin nog even wennen, maar als je eenmaal gewend bent aan deze unieke manier van vliegen, zal je merken dat het besturen best makkelijk is. Als je de besturing onder de knie hebt, kun je hele gave dingen doen met de drone. Enkele voorbeelden van wat je met een FPV drone kunt doen:

FPV Racen
Een sport die nog wel eens erg groot kan gaan worden: FPV racen. Tijdens een FPV race met drones wordt er van tevoren een parcours uitgezet. Er kan gekozen worden om alleen of tegen meerdere mensen te racen door de lucht. De racedrones worden bestuurd door mensen met een speciale bril op. Met deze FPV goggles of glasses zie je alleen de beelden die jouw drone maakt en ben je daarnaast volledig afgesloten van de buitenwereld. Een hele gave manier van vliegen! Hoe gaaf het racen met een FPV drone is en de redenen waarom wij op het DroneMan kantoor helemaal fan zijn van deze manier van racen, kun je zien op dit filmpje:

Niet iedere drone is geschikt om mee te racen, omdat de meeste drones voor hele andere doeleinden worden gemaakt. Wil je graag gaan racen met een drone, of ben je op zoek naar een speciale drone om mee te racen? Neem dan eens contact op met info [at] droneman.nl of bel naar (020) 893 4113. Onze experts helpen je graag op weg!

Vliegen
FPV vliegen kun je op twee manieren doen. Bij de eerste optie zie je de beelden die de camera maakt live op het scherm van de controller in je handen. Bij de tweede optie draag je een speciale bril waar je de beelden doorheen ziet. Naast het racen is gewoon vliegen, stunten en media vanuit de lucht maken met een FPV drone ook een geweldige ervaring.

Zakelijk
Ook voor de zakelijke markt zijn er meerdere toepassingen te bedenken voor een FPV drone. Zo kunnen bijvoorbeeld boeren hun gewassen in de gaten houden, monteurs inspecties doen op gevaarlijke plekken en er kan makkelijker en sneller gezocht worden naar vermiste personen.

De Best Verkochte FPV Drones:

De nieuwe DJI Phantom 3 Advanced en Professional drones

Zoek je een drone waar je volledig op kunt vertrouwen en waar je de allermooiste foto’s en video’s vanuit de lucht mee kunt maken? Dan is de DJI Phantom 3 Advanced of de DJI Phantom 3 Professional wellicht de beste keus voor jou! Met de geweldige 4k en 1080p camera’s maak je de mooiste beelden vanuit de lucht. Ook is er de mogelijkheid om beelden tijdens het vliegen op HD kwaliteit te streamen. Dit kan zelfs live op YouTube. Wat maken de recent aangekondigde twee drones in de Phantom 3 serie eigenlijk zo bijzonder?

Tijdens persbijeenkomsten eerder deze maand in New York, London en München onthulde het Chinese bedrijf DJJ de twee verbeterde versies van de DJI Phantom 3. De Phantom serie is de populairste serie drones van DJI voor zowel de zakelijke- als consumentenmarkt. Ze zijn namelijk voor iedereen goed betaalbaar en van de hoogste kwaliteit. De nieuwste versies van de populaire Phantom 3 werden dan ook groots aangekondigd en enthousiast ontvangen door het aanwezige publiek. De komende weken worden de twee edities van de DJI Phantom 3 drone op de markt gebracht. Deze hebben de namen Professional en Advanced gekregen. Het meest uitgebreide model, de Professional, heeft een adviesprijs van $1,250, omgerekend €1181,-. Het Advanced Model moet $999 gaan kosten, dit is omgerekend €933,-.

De beste camera
De professional versie heeft een 4k videocamera waarmee je beelden kunt maken van 14 megapixels. Het Advanced model is uitgerust met een 1080p videocamera. Deze maakt beelden van 12 megapixels. De camera zit in een 3-assige gimbal gemonteerd. Deze gimbal zorgt dat de camera stabiel onder de drone blijft hangen. Hierdoor krijg je geen schokkerig beeld tijdens het filmen en kun je ongestoord en stabiel filmen en fotograferen vanuit de lucht, hoe wild je ook aan het vliegen bent.

Live HD view
Tijdens een vlucht met de DJI Phantom 3 Advanced of de DJI Phantom 3 Professional kun je live meekijken op een geschikte smartphone of tablet. Je ziet direct wat voor beelden jouw drone maakt. Dankzij de DJI Lightbridge image transmission technologie, die ook gebruikt wordt door makers van grote Hollywood films, is het zelfs mogelijk om de vlucht live mee te maken als de drone op twee kilometer afstand is.

GPS
Het GPS-systeem van de allebei de nieuwe Phantom 3 drones hebben ook een grote update gehad. Als je tijdens het vliegen de drone bijvoorbeeld uit het oog verliest, kun je met een druk op de knop er voor zorgen dat deze naar jou terugkomt. Waar andere, vaak goedkopere, drones direct crashen als deze buiten bereik van de zender zijn of als de batterij (bijna) leeg is, komen beide nieuwe modellen van de Phantom 3 dan ook netjes terug.

Vision Positioning System
Een van de grootste updates is het speciale Vision Positioning System. Dit systeem houdt met drie sensoren, die onderaan de drone zijn gemonteerd, de grond goed in de gaten. Zo kun je makkelijk laag over de grond vliegen zonder te crashen en op een plek stil in de lucht blijven hangen, dit wordt ook wel ‘hoveren’ genoemd. Dankzij deze technologie is het ook een ideale drone voor beginners. Waarom geld uitgeven aan goedkopere drones die snel stuk gaan, als je voor iets meer geld zo’n geweldige duurzame en betrouwbare drone kunt kopen?

Makkelijk te besturen
Met een krachtige mobiele applicatie samen met de Phantom 3 Remote Controller kun je de drones gemakkelijk besturen. Om de drone te laten stijgen of landen hoef je slechts één knop in te drukken in de applicatie. Ook stabiel in de lucht blijven hangen om een foto te nemen is een eitje vergeleken met drones van andere bedrijven. De DJI Pilot app, waarmee je de belangrijkste eigenschappen van de Phantom 3 drones aanstuurt is ook nog eens uitgerust met een vluchtsimulator. Je kunt zo eerst de besturing onder de knie krijgen in de app. Het zou immers zonde zijn als je de Phantom 3 drone laat crashen bij je eerste vlucht

Kleine veranderingen
Waar de overige drones van DJI de kleuren wit en rood hebben, heeft de nieuwste lijn Phantom 3 drones de kleuren wit en goud gekregen. Naast een verandering van kleur heeft DJI ook de hardware en techniek achter de propellers een flinke update gegeven. De grootste en belangrijkste aanpassingen zijn natuurlijk de geweldige camera, Lightbridge technologie, het Vision Positioning System en de makkelijke besturing van beide nieuwe Phantom 3 drones.

Waarom zijn deze drones zo bijzonder?
DJI is het grootste dronebedrijf ter wereld en als het bedrijf een nieuwe drone, of in dat geval twee, aankondigen, is dit groot nieuws. DJI staat bekend om drones die van zeer hoge kwaliteit materiaal zijn gemaakt en zijn uitgerust met de allerbeste camera’s. Waar je in het verleden nog ruim $1.400 moest betalen om de Lightbridge technologie op een DJI drone installeren, is deze techniek nu al ingebouwd in zowel de Advanced als Professional modellen. Dat deze techniek ook voor grote Hollywood producties wordt gebruikt zegt natuurlijk al genoeg. Mocht dat je niet overtuigen om een Phantom 3 Advanced of Professional aan te schaffen, denk dan eens aan de prachtige beelden die je vanuit de lucht kunt maken met de zeer krachtige camera’s. Deze beelden kun je zelfs tijdens de vlucht live op YouTube streamen.

Waarom een DJI Phantom 3 Advanced of Professional kopen?
Als wij de reden waarom je een Advanced of Professional Phantom 3 zou moeten kopen in twee woorden moeten samenvatten, dan zijn dat de woorden ‘betrouwbaar’ en ‘zekerheid’. Andere modellen schieten vaak ernstig tekort omdat ze bijvoorbeeld snel crashen, moeilijk te landen zijn, lastig stabiel in de lucht blijven hangen en lage kwaliteit foto’s en video’s maken. Je hebt van al deze mankementen bij de nieuwste Phantom 3 serie geen last. Je geeft weliswaar iets meer geld uit vergeleken met sommige andere drones, maar krijgt daar wel een drone voor terug waarmee je met een goed gevoel kunt gaan vliegen. Je kunt echt op de drone vertrouwen dankzij allerlei handige technieken waar deze mee is uitgerust.

Specificaties Advanced

Model: DJI Phantom 3 Advanced

Besturing: Applicatie DJI Pilot

Geschikt voor: Binnen en buiten

Vlucht duur: 20 tot 23 minuten

Bereik: 2 kilometer

Camera: 1080p, 12 megapixels

Zender: DJI Remote Control

Gewicht: 1280g

Specificaties Professional

Model: DJI Phantom 3 Professional

Besturing: Applicatie DJI Pilot

Geschikt voor: Binnen en buiten

Vliegtijd: 20 tot 23 minuten

Bereik: 2 kilometer

Camera: 4k, 14 megapixels

Zender: DJI Remote Control

Gewicht: 1280g

Lees hier nog meer over de DJI Phantom 3 op de officiële DJI website