Een drone kopen als sinterklaas of kerstcadeau? Hier is waar je op moet letten!

De tijd waarin kinderen gelukkig waren met een zakje knikkers onder de kerstboom, verpakt met cadeaupapier met daarop hun naam, lijkt voorbij te zijn. Ook als sinterklaas een speelgoedauto meeneemt in de zak, lijkt dit niet meer te voldoen aan de wensen van het kind. Een leuk en origineel cadeau voor een kind kopen is erg lastig geworden. Kinderen willen steeds vaker de nieuwste gadgets hebben, waar jijzelf wellicht geen verstand van hebt. Zo is bijvoorbeeld een drone tegenwoordig erg gewild. Een drone is een zeer origineel, leuk en spannend cadeau voor jong en oud. Waar moet je op letten als je een drone wilt kopen als sinterklaas- of kerstcadeau?

Leeftijd
Het belangrijkste punt waar je op moet letten bij de aanschaf van een drone als cadeau voor kerst of sinterklaas, is de leeftijd van de persoon waar je het cadeau aan gaat geven. Niet elke drone is voor alle leeftijden geschikt. Veel drones zijn alleen geschikt voor kinderen ouder dan 12 jaar. Gelukkig zijn er ook uitzonderingen! Zo zijn er drones op de markt die geschikt zijn voor kinderen vanaf 3 of 4 jaar. Dit zijn nog niet echt volwaardige drones, maar kunnen prima vliegen door de lucht. Een gegarandeerd succescadeau dus! Is de persoon aan wie je de drone cadeau wilt geven al ouder, dan moet je letten op de onderstaande punten.

Soort drone
In de wondere wereld van drones zijn er honderden soorten en typen drones te vinden. De juiste drone uitzoeken kan een lastige zoektocht blijken. Helemaal als je deze als cadeau weg wilt geven.

Mini Drone
Dit soort drones zijn tegenwoordig het meest populair. Ze zijn klein en makkelijk te besturen. Daarnaast kun je ze al kopen voor een zacht prijsje. Mini Drones zijn ideaal voor beginners en vormen ook een zeer leuk cadeau voor mensen die al een drone hebben.

Parrot Drones
Drones van het merk Parrot zijn wereldberoemd. Dit Franse merk maakt, naast professionele drones, ook kindvriendelijke drones. Zo hebben zij bijvoorbeeld de Parrot Rolling Spider en de Parrot Jumping Sumo gemaakt. Dit zijn drones geschikt voor kinderen en volwassenen, waarmee je gegarandeerd veel plezier gaat beleven.

UFO drones
Dit type is het meest kindvriendelijk en geschikt voor kinderen ouder dan drie jaar. Als je niet weet wat voor drone je als cadeau wilt geven, dan zit je met een UFO-drone altijd goed. Ze hebben vaak niet vier propellers, maar worden aangedreven door een enkele propeller. De besturing is ook iets aangepast ten opzichte van normale drones. Het is een stuk kindervriendelijker en makkelijker in gebruik.

Prijs
Drones kun je kopen in verschillende prijsklassen. Hetzelfde geldt voor een cadeau voor sinterklaas en kerst. Wij begrijpen dat je graag iemand wilt verwennen met een duur en mooi cadeau, maar met een drone moet je toch oppassen. Het duurt altijd even voordat je de besturing onder de knie hebt. Het is zonde als je een dure drone binnen enkele vluchten kapot wordt gevlogen. Geef daarom een beginner een leuk instapmodel zoals de Cheerson CX-10.

Veiligheid
Wie een drone bezit, heeft verantwoordelijkheid. Er zitten namelijk veel regels aan het vliegen met een drone. Geef je een drone cadeau aan een kind? Dan is het verstandig om te vermelden wat de regels zijn en dat je het beste onder begeleiding kunt vliegen.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *