In de spotlight: drone bedrijf Hubsan

hubsanWereldwijd worden er honderdduizenden drones van het merk Hubsan verkocht. Zo ook bij ons. Toch is het een vrij onbekend bedrijf voor veel mensen. De meeste mensen zullen misschien alleen maar het bedrijf DJI, de grootste speler op het gebied van drones, kennen. Omdat Hubsan ook een zeer populair en belangrijk bedrijf is, nemen wij een kijkje bij dit drone bedrijf. We proberen de veelgestelde vragen te beantwoorden zoals: Waar komen drones van dit bedrijf vandaan? Naar welke Hubsan drones kijken wij erg uit in de toekomst en welke Hubsan drones zijn het populairste?

Geschiedenis

Voordat wij in de toekomst van Hubsan gaan kijken, is het zeker de moeite waard om ook even in de geschiedenis te duiken van dit bedrijf. Shenzhen Hubsan Technology Company is in 2012 opgericht in de Shenzhen, een mega-stad in China. Dit uitgestrekte gebied staat bomvol met bedrijven die zich richten op onder andere consumentenelektronica, waar ook drones onder vallen. Dit gebied wordt daarom ook vergeleken met het soortgelijke gebied Silicon Valley (het thuis van onder andere Google, Facebook en eBay) in Amerika. Hubsan richt zich sinds de oprichting, volgens eigen zeggen, op vernieuwing, innovatie en wil graag trendbepalend zijn. In 2011 heeft Hubsan al meer dan 30 jonge ingenieurs in dienst, en een fabriek van duizend vierkante meter met 500 werknemers. In 2015 zijn er al meer dan 100 ingenieurs hard aan het werk bij Hubsan om de beste drones en andere elektronische hobbyspullen uit te vinden en te ontwerpen. Ze maken nog steeds gebruik van dezelfde fabriek in Tangxia Town, Dongguan.

Populaire modellen

Hubsan X4 serie
De meest populaire drones van Hubsan komen uit de X4 serie. Deze drones zijn door meerdere experts en nieuwswebsites uitgeroepen als beste drone voor beginners. Voornamelijk de Hubsan X4 H107C en H107D blinken uit de rapporten. Vooral de prijs (onder de 70 euro), de kwaliteit van de camera, de vriendelijke besturing en de kwaliteit worden overal geroemd. De X4 drones zijn in 2015 ook de meest verkochte van dit merk.

H107L
De H107L (https://www.droneman.nl/drone/hubsan-x4-v2-h107l/) is in twee versies uitgebracht. De eerste versie leverde al veel lovende recensies op. V2 van deze Hubsan drone is echter nog veel beter en stabieler. De drone is niet uitgerust met camera, maar dat mag de pret zeker niet drukken. De drone is ideaal voor beginners en heeft een afstandsbediening, die je in meerdere standen (beginner tot expert) kunt zetten. Deze drone wordt vaak als cadeau gegeven voor speciale gelegenheden en is wellicht wel het populairste model van Hubsan ooit.

hubsan-fpvFPV-drones
Hubsan brengt drones vaak in een serie uit. Ze zorgen ervoor dat de basis van een drone erg goed is en bouwen voor de andere modellen in de serie allemaal nieuwe snufjes in. Hubsan maakt voor meerdere modellen binnen series ook gebruik van de FPV techniek. Je vliegt deze drones op eerstepersoonsperspectief. Zo lijkt het net alsof je zelf in de cockpit van de drone zit. Bij dit soort drones zit er een scherm in de afstandsbediening, zoals bij de Hubsan H107D FPV drone (https://www.droneman.nl/fpv-drone/hubsan-h107d/) het geval is.

Micro Drones
Alhoewel Hubsan zich ook richt op grotere drones en in de toekomst op professionele drones, zijn voornamelijk de kleinere micro en Nano drones het meest populair. Deze drones zijn klein, licht en erg handzaam. De kleinere drones van Hubsan zijn compact en gemaakt van stevig materiaal. Hierdoor zijn ze erg robuust en duurzaam en daardoor een favoriet bij de consument.

Camera drones van Hubsan
Naast de goedkope drones van Hubsan waarmee je goed kunt oefenen met het besturen van een drone, zijn de modellen met een ingebouwde camera erg populair. Vooral de H107L, H107C en zijn erg populair. Al deze modellen hebben een ingebouwde camera. Erg knap gezien het formaat van de drone. Alle ingebouwde camera’s filmen op 720p of hoger.

Herkenbaarheid van het merk

Hubsan blinkt al sinds de oprichting uit in het gebruiksgemak van de drones. Alle drones hebben een speciaal ontworpen afstandsbediening, waarmee je de drone in meerdere standen kunt zetten. Deze standen gaan van beginner tot expert. In de eerste stand krijg je veel hulp tijdens het vliegen, om zo de drone te leren besturen zonder ongelukken te maken. In de hogere standen kun je meer trucjes en stunts uithalen met de drone, maar zal je zelf veel meer moeten corrigeren tijdens het vliegen. Naast het geweldige gebruiksgemak zijn de drones ook erg duurzaam. Ook een groot voordeel en kenmerkend voor drones van Hubsan is het nabestellen van kleine onderdelen. Je kunt zeer gemakkelijk zelf (of met hulp van instructievideo’s) een Hubsan drone repareren. De goedkope -onderdelen kun je zelf gemakkelijk nabestellen bij diverse webwinkels en de officiële winkels.

Een kijkje in de toekomst.

Hubsan heeft in een nieuwsbericht beloofd door te gaan met het ontwikkelen van goedkope drones voor consumenten van hoge kwaliteit. Daarnaast gaan zij zich ook meer richten op het ontwikkelen van professionelere drones. Zo zijn de Hubsan X4 H501S en de H501S Brushless in 2016 te koop in onder andere Nederland en België. Deze drones hebben een langere vliegtijd (meer dan 20 minuten) per batterij, komen automatisch naar je terug als je op een knop drukt, hebben een ingebouwde slimme GPS functie, kunnen jou volgen als je bijvoorbeeld aan het wandelen of fietsen bent en zijn nog gemakkelijker om te besturen. Wij kijken in ieder geval uit naar de nieuwste drones van Hubsan, maar tot die tijd is het zeker geen straf om met de X4 modellen te vliegen!

H501S

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *