De WLtoys V333N: Een Echte Alleskunner

Wij hebben het populaire V333N van het merk WLtoys onder de loep genomen. De WLtoys V333N drone beschikt over een barometer en een 720p HD camera. Door de ingebouwde barometer vlieg je stabieler en is het mogelijk automatisch te landen en op te stijgen. Vooral voor beginners is dit een handige functie. Deze alleskunner hoort op dit moment dan ook bij de top drones voor beginners in zijn prijsklasse.

Het model

De WLtoys V333N oogt robuust. Door zijn vorm en beschermranden valt deze drone in de smaak bij beginners. Veel startende drone vliegers zijn namelijk onzeker en hebben hun drone niet altijd onder controle. Het is dan ook een fijn idee dat de draaiende propellers zijn afgeschermd tijdens het vliegen. Hierdoor beperk je schade aan objecten, maar ook de propellers gaan dankzij de beschermranden veel langer mee.

Beeldkwaliteit

Met een bereik tot wel 100 meter in combinatie met de 720p HD camera kun je ontzettend mooie beelden schieten. Wij hebben op een koude dag met rustige weersomstandigheden zonder enige moeite prachtige plaatjes geschoten. Er stond wel een klein windje, maar hier leek de V333N nauwelijks last van te hebben. Naderhand hebben we de beelden bekeken op een groot tv scherm en ook hier was het beeld op 80 meter hoogte stabiel. Houd er wel rekening mee dat er geen gimbal of stabilisator in deze camera zit verwerkt. De beelden zijn later nog wel digitaal te stabiliseren met speciale software, maar dit was in ons geval niet nodig.

Het voorbereiden voor de eerste vlucht

Als je geen ervaring hebt met het besturen van een drone, raden we je aan om met dit model buiten te beginnen. Zoek een open plek op waar weinig bomen en uiteraard geen verkeer te vinden is. Je drone laten opstijgen op een zachte ondergrond is belangrijk. Je zult de eerste paar keer waarschijnlijk geen perfecte landing maken, maar geen zorgen, deze drone kan tegen een stootje. Zorg dat de accu van de V333N helemaal is opgeladen en plaats deze in de drone. Na het aansluiten van de accu beginnen de led lichtjes te knipperen. Nu is het tijd om je afstandbediening, ook wel transmitter genoemd, aan te zetten. Als de drone en de transmitter zijn ingeschakeld zul je deze apparaten nog met elkaar moeten koppelen. Dit is erg simpel. Beweeg de linker joystick naar boven en direct weer naar beneden. Na het horen van de hoge toon is je drone gekoppeld.

Kalibreren

Voor elke vlucht raden we je aan je drone te kalibreren. Dit zorgt voor een optimaal stabiele vlucht. Aan de rechter onderkant van de transmitter vind je 3 zilveren knoppen. De bovenste van de 3 geeft de aanduiding 100%. Activeer deze modus door eenmaal op de knop te drukken. Nu is de drone in staat zichzelf te kalibreren. Je doet dit door de twee joysticks beide tegelijkertijd naar de linkeronderhoek te bewegen. Houd deze positie ongeveer 5 seconden vast totdat de led lichtjes snel beginnen te knipperen. Laat de joysticks weer los en je drone is gekalibreerd. LET OP: Vergeet niet je drone weer terug op de 40% modus te zetten. Je doet dit door de linker bovenste zilveren knop eenmaal in te drukken.

De eerste vlucht

Nu kan het dan eindelijk beginnen! Start de motoren door beiden joysticks tegelijkertijd naar de buitenste onderhoeken te bewegen. Houd deze positite een aantal seconden vast totdat de motoren beginnen te draaien. Met de linker joystick bepaal je de hoogte van de drone en met de rechter beweeg je de drone naar links, rechts, voor en achter. Om vervolgens de motoren weer uit te schakelen beweeg de linker joystick helemaal naar beneden. Houd deze vast totdat de motoren stoppen met draaien. Zorg wel dat je drone dan al netjes op de grond staat.

Automatisch opstijgen en landen

Om je drone automatisch op te laten stijgen tot ongeveer 1 meter hoogte, dien je beide joysticks naar de binnenste onderhoeken te bewegen. Houd deze positie ongeveer een seconde vast en je drone zal opstijgen tot een hoogte van ongeveer 1 meter. Om de drone vervolgens weer automatisch te laten landen gebruik dan de middelste zilveren knop aan de rechterkant van de transmitter. Houd deze ingedrukt tot de drone weer op de grond staat en de motoren zijn gestopt met draaien.

Wij hebben ontzettend veel plezier gehad met het testen van deze drone. We denken dan ook dat dit het ideale instapmodel is voor startende drone vliegers. Met de 720p HD camera en de automatisch opstijgen/landen functie ben je gegarandeerd van veel vliegplezier.

Bekijk de WLtoys V333N drone hier

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *