Toepassingen van drones voor bedrijven

zakelijke-drones

Naast de drones voor consumenten verkopen wij ook drones voor bedrijven. Drones voor bedrijven kunnen meerdere toepassingen hebben. Hierbij kunt u denken aan gebieden in kaart brengen, inspecties op grote hoogte doen en professionele cameradrones voor bedrijven gericht op dronefotografie. Ook is het mogelijk om drones te laten bedrukken als relatiegeschenk. Bij het kopen van een zakelijke drone moet u op veel zaken letten. Wij geven daarom graag advies op maat en kunnen bij bestellingen van meerdere drones de modellen tegen een gereduceerd tarief leveren.

Heeft u hulp nodig bij het bestellen of vragen over het advies op maat dat wij kunnen geven en de gereduceerde tarieven? Neem dan gerust contact op via info [at] droneman.nl of bel naar: (020) 893 4113. Wij helpen u graag verder! De drones die wij leveren worden door bedrijven ingezet op de volgende manieren:


Agricultuur

Op het platteland worden drones steeds vaker ingezet. Een drone wordt door boeren ingezet om bijvoorbeeld de groei van gewassen in de gaten te houden, bodemmetingen uit te voeren en om te zien of de gewassen voldoende water krijgen. Er zijn zelfs drones voor boeren te koop waarmee je gewassen kunt besproeien, inzaaien en uiteindelijk kunt oogsten. Omdat niet ieder perceel dagelijks bezocht kan worden, is het inzetten van een drone uiteindelijk een kostenbesparende zet voor het bedrijf. Door een drone op het platteland in te zetten haalt u meer uit het perceel en zorgt u ervoor dat u enkel topkwaliteit levert.


Brandweer en politie

Het bestrijden van vuur is nog steeds een van de gevaarlijkste beroepen ter wereld. Tijdens de werkzaamheden van een brandweerman komt hij in aanraking met diverse gevaarlijke stoffen en wordt hij blootgesteld aan hoge temperaturen. Een drone kan worden ingezet om in kaart te brengen of er gevaarlijke stoffen aanwezig zijn bij een brand, waar de brand is ontstaan en wat de gevaarlijke punten in een gebouw zijn. Drones redden in dit geval mensenlevens en creëren een veiligere werkomgeving voor de brandweer. Ook de politie zet drones in om bijvoorbeeld aan ‘crowd control’ te doen. Waar voorheen nog een helikoper werd gebruikt om grote mensenmassa’s in de gaten te houden, kan dit tegenwoordig een stuk goedkoper met een zakelijke drone.


Vermiste personen

“Politie zocht 3 dagen naar een vermiste persoon; Een drone heeft de vermiste man binnen 20 minuten gevonden”. Zomaar een krantenkop uit 2015. Dankzij een professionele drone met een camera werd de vermiste man snel teruggevonden. Een drone kan snel, en op grote hoogte, gebieden in kaart brengen. Met de camera kan er worden gezocht naar mensen die vermist zijn. Vooral erg handig als er een groot gebied moet worden afgezocht of als het gebied minder goed toegankelijk is.


Bewaking

Grote beveiligingsbedrijven experimenten al jaren met drones. Ook worden de meeste ‘gevaarlijke’ gebieden zoals kerncentrales al jaren bewaakt met een speciale drone, uitgerust met warmtebeeldcamera en infraroodcamera. Andere belangrijke gebouwen en bedrijfspanden worden ook bewaakt met hulp van een professionele camera drone. Deze vliegende bewakingscamera’s kunnen worden uitgerust met speciale hittesensoren en detectoren van chemicaliën. Dankzij deze extra’s worden dit soort drones ook toegepast bij de bestrijding van terrorisme.


Promotie

Een drone is ook een leuk cadeau om te geven aan uw klantenkring. Het is zelfs mogelijk om een drone te laten bedrukken met een eigen bedrijfslogo. Zo geeft u een hip en onvergetelijk cadeau aan gewaardeerde klanten. Daarnaast kan een drone met bedrijfslogo ook ingezet worden voor promotiedoeleinden. Op feesten en partijen steelt uw bedrijf de show met de speciale drone. Voor prijzen en informatie over een logo laten drukken kunt u contact opnemen via info [at] droneman.nl of bellen naar: (020) 893 4113. Bij afname van grote partijen kunnen wij de drones leveren tegen een gereduceerd tarief. Lees hier meer…


Journalistiek

Verwacht wordt dat iedere nieuwsredactie in de toekomst een persoon of een gehele afdeling krijgt gericht op drones. De werknemers van deze afdeling kunnen reportages maken en zorgen voor goede en duidelijke beelden van bijvoorbeeld ongelukken, stille tochten of vechtpartijen na een voetbalwedstrijd. Een simpele drone van honderd euro, die voor de ‘normale consument’ is bedoeld, is niet geschikt voor dit vak. Een drone van hoge kwaliteit met een professionele camera kunnen wij aanraden als de drone wordt gebruikt voor journalistieke doeleinden. Neem gerust contact met ons op voor meer informatie en advies op maat.


Gebieden in kaart brengen

Om een groot gebied in kaart te brengen kunt u gebruik maken van tientallen medewerkers op de grond en dure helikopters, maar dit is niet de goedkoopste optie. Tegenwoordig worden grote gebieden in kaart gebracht door speciale professionele drones. Drones die voor deze toepassing geschikt zijn, zijn uitgerust met tientallen speciale sensoren en camera’s, speciaal voor ‘mapping’. Het is met dit soort drones zelfs mogelijk om van tevoren een vluchtroute te bepalen. Zo kunt u precies instellen welk gebied er in kaart moet worden gebracht.


Postbezorging

Bedrijven zoals Amazon, La Post (de nationale postbezorger van Frankrijk) en DHL hebben allemaal al een speciale afdeling gericht op drones. Experimenten met postbezorging met hulp van een drone zijn in volle gang. Pakketten kunnen gemakkelijk in afgelegen gebieden aan huis worden bezorgd. In sommige gevallen is het zelfs kostenbesparend om een drone in te zetten in plaats van een ‘ouderwetse’ postbezorger. Hier kunnen wij een stevige en duurzame drone met een groot bereik voor aanraden.


Inspecties

Inspecties aan hoogspanningskabels, windmolens en andere gevaarlijke of hoge objecten, kunnen tegenwoordig worden gedaan met hulp van een speciale drone. Normaal gesproken moet een inspecteur deze inspecties zelf uitvoeren; een risicovolle onderneming. Een drone is dan een goedkope en veilige optie. De drone is uitgerust met een camera van hoge kwaliteit, warmtesensoren en andere speciale detectoren. Afwijkingen kunnen op deze manier snel en makkelijk in kaart worden gebracht.


Fotografie

Als het vliegen met drones uw hobby en passie is, kunt u tot besluit komen om een bedrijf op te richten in dronefotografie. Een van de belangrijkste toepassingen van drones is het filmen en fotograferen met een camera. Steeds meer mensen hebben behoefte om beelden vanuit de lucht te hebben. Zo zetten mensen die hun huis te koop zetten vaak de mooiste beelden, gemaakt door drones, op verkoopwebsites voor huizen. Ook worden dronepiloten ingehuurd voor feesten, bruiloften en partijen. Een eigen bedrijf met dronefotografie start met het kopen van de juiste drone. Wij bieden hier advies op maat voor! Neem gerust contact met ons op voor meer informatie. Onze experts staan voor u klaar!


Naast de bovenstaande toepassingen van drones, zijn er natuurlijk nog veel meer toepassingen te bedenken. Heeft u zelf een leuk idee. Laat het ons weten, en wij gaan met enthousiasme voor u aan de slag. Contact kunt u met ons opnemen via info [at] droneman.nl, bellen naar: (020) 893 4113 of vul het onderstaande contactformulier in:

Uw naam (verplicht)

Uw email (verplicht)

Onderwerp

Uw bericht